sâmbătă, 5 iunie 2010

Aş vrea să existe mai multe începuturi în aceeaşi poveste

Mi-ar trebui o umbrelă care să mă ferească de ploile iubirii. Am căutat-o şi o tot caut, dar nu găsesc una care să se potrivească. Ba una e prea mică, ba una e prea mare şi nu mai văd pe unde merg, altele sunt strâmbe, din materiale permeabile, sau pur şi simplu stricate. Cred că le-au folosit şi alţii înaintea mea, de asta sunt aşa uzate. Să mai fi fost şi altcineva în situaţia mea? Mi-ar trebui şi o armură... pentru cuvintele ăstea care lovesc. Da, o armură din fier, să nu mai simt nimic. Aş găsi oare una pe mărimea mea? Mi-ar trebui şi o pungă de gheaţă s-o ţin la piept. Am auzit că gheaţa e bună dacă vrei să devii insensibil. Ar ajuta şi nişte scoci pentru ochi şi gură, şi nişte dopuri pentru urechi.

Aş mai dori şi o cuşcă pentru gânduri, ca o cutie a Pandorei. Poate o va găsi vreun animal şi s-ar face om.

5 comentarii:

  1. Dacă ar fi să fiu un cititor de titluri nu aș fi de acord. Nu e bine! Dar greșeala mea este că citesc și mai departe... Seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. când am citit titlul am crezut că e veritasaga,dar acolo era altfel "Și având măcar un viitor nu doar o mie de trecuturi",involuntar și inexplicabil eu așa am facut legătura deși nu sunt aceleași cuvinte.?Ultima fraza merită bătută în piatră :)

    RăspundețiȘtergere
  3. N.am ascultat melodia...dar probabil o voi asculta. Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Simo, armura pe care o cauti poate fi exprimata prin "Nu pune la suflet". E usor sa lovesti oameni prin cuvinte, sa-i dobori, chiar fara sa-ti dai seama. E si mai usor atunci cand respectivul/respectiva simte nevoia de caldura. si nu o gaseste. Din pacate, uneori (acum de ex) e bine sa fi nesimtit, arogant, insensibil. Face bine la moral.
    Cat despre cusca, ei bine, o ai. Aici. In coltul tau de refulare...O zi faina sa ai

    RăspundețiȘtergere